Work-life uit balans? Bel frank

Zou het niet logisch zijn om je even te resetten voordat je aan een volgende taak begint? 

Iedere dag verliezen we enorme hoeveelheden focus, drive en emotionele energie doordat we te lang achter elkaar doorgaan. Zou het niet logisch zijn om je even te resetten voordat je aan een volgende taak begint? 

B. Burchard noemt dit: LOSE TENSION, SET INTENTION.

1. sluit even je ogen.

2. adem diep in en uit en herhaal ‘ontspan’ in gedachte terwijl je je lichaam de opdracht geeft om alle spanning los te laten in je schouders, in je nek, in je gezicht en kaak.

3. ontspan je rug, benen en voeten. Als je het gevoel hebt dat je wat spanning hebt losgelaten, het hoeft niet alle spanning te zijn in je leven … ga dan door met het 2e deel:

4. SET INTENSION. Dit houdt in dat je bedenkt wat je wil gaan voelen en wil bereiken bij je volgende activiteit die je zo gaat oppakken zodra je je ogen opendoet. Vraag jezelf af: welke energie / intentie wil ik in de volgende activiteit stoppen? Hoe kan ik de volgende activiteit uitmuntend uitvoeren? Hoe kan ik genieten van het proces?

Dit hoeven niet exact deze vragen te zijn maar soortgelijke vragen die ervoor zorgen dat je meer checked-in bent in de volgende activiteit

IN HET KORT

Zodra je aan een andere taak wil beginnen:
1. Stop.
2. Reset jezelf (zoals je op je calculator doet waar je de C indrukt voor een nieuwe berekening. Je wil geen oude ‘invoer’ meenemen, toch?)
3. Richt je kort op je volgende taak. Hoe ga je die aanpakken?
4. Start!

Maak hier een gezonde gewoonte van.

Dit is een onderdeel uit mijn nieuwe productiviteit training;

1. wetenschappelijk bewezen effectieve oefeningen.

2. trainen met geavanceerde eenvoudig te bedienen apparatuur.

3. praktisch handboek met een vooraf bepaald tijdspad.  

De training is incompany en online. Wil je meer informatie hierover, bel, app of mail mij: 023-5269448 app 0624238014 mail frank@franktraint.nl

Frank Bijl