Work-life uit balans? Bel frank

Naar binnen

Als je leven (werk, privé) voldoende uitdaging bevat verbetert je prestatie. Maar wanneer de uitdaging groter is dan wat jij aan kan, ga je juist minder presteren. In het begin merk je dat nog niet zo. Maar minder presteren zorgt weer voor extra stress en voor je het weet kun je jouw rollen in het leven niet meer naar behoren vervullen.

Als je heel moe bent, ben je sneller geïrriteerd, ben je minder in staat om helder te denken en ben je meestal niet de beste versie van jezelf. Dat kan bijvoorbeeld je concentratievermogen verminderen maar je ook heel lang uit je slaap houden.

Door verstandig met stress en beschikbare energie om te gaan kunnen de fasen van minder presteren en uiteindelijk uitputting door stress worden voorkomen. 

Je stressniveau beïnvloed je vermogen om te concentreren. Hoe lager je stressniveau, hoe productiever je bent. Jouw energieniveau (interne batterij) is de hoeveelheid werk dat je vandaag gedaan kunt krijgen.

Stress en energie zijn geen abstracte concepten.
Het zijn echte fysiologische parameters. Ze weerspiegelen de algehele veranderingen in je lichaam. Deadlines, onzekerheid en collega’s kunnen stress veroorzaken. Dat kan leiden tot uitstelgedrag en problemen bij het concentreren op een taak.

Ik meet je stress- en energieniveau. En coach je daarna hoe je je levensstijl in balans kunt brengen en houden.

Resultaten in slechts 6 tot 9 weken:*

Verbetering van het vermogen om te focussen 24%
Verbetering van de slaap 30%
Verbetering van de rust 38%
Vermindering angst 46%
Vermindering vermoeidheid 48%
Vermindering depressiviteit 56%

*De resultaten betreffen verschillende studies met in totaal meer dan 11.500 mensen die gedurende 6 tot 9 weken geoefend hebben met technieken en apparatuur van HeartMath.

Aanpak

No Quick Fix

Als je in een stressvolle situatie zit dan moet ook die situatie aangepakt worden. Niet even je stress reguleren via een app en dan weer door in je ‘rat race’. Dat is nu net niet wat deze tijd nodig heeft. 

Vandaar:
Naast de geprotocolleerde stappen van HeartMath pakken wij ook zaken aan in jouw leven die zorgen voor stress (triggers). Dat kan bijvoorbeeld zijn je communicatieve vaardigheden, privé situatie of een minder prettige collega.