Work-life uit balans? Bel frank

Leftovers. Krijgt het thuisfront de leftovers van jouw tijd?

Leftovers

Een van de fouten die ik gemaakt heb, ik wist niet beter, is dat ik dacht; leven is werken en de resterende tijd kon verdeeld worden onder mijn relatie en vrienden. De ‘restjes’.

De meest belangrijke mensen in mijn leven kregen de ‘restjes’. Ik werkte keihard. Ik was als eerste op kantoor en ging als laatste weg. Dit resulteerde in veel stress. Ook bij mijn familie. Ik kwam moe thuis en mijn familie kreeg de ‘restjes’.

Het leek een onmogelijke keuze. Je hebt je werk, je team, de verwachtingen van je leidinggevende en je klanten en aan de andere kant je familie.

Maar je bent meer dan een human doing.

Ik ging als eerste kaders creëren rondom mijn werk. Er is een verschil tussen een kanaal en een moeras. Een kanaal heeft banken (kaders). Het stroomt ergens naar toe. In een moeras gaat het water overal naar toe. Net als mijn tijd, die ging ook overal naar toe.

Mijn advies aan jou is: stel je eigen grenzen rondom je werk.
Type: non negotiable.

Niemand viel ‘oeps’ in balans … Work-lifebalance is een beslissing die je neemt. Het komt niet vanzelf. Je hoeft dingen niet altijd zelf uit te vogelen. Iemand heeft ergens al een oplossing voor jouw situatie. Daarom geloof ik in coaching. Coaching hielp mij om verder en sneller te gaan. Mijn coaches hebben mijn leercurve korter gemaakt, minder steil gemaakt, sneller en makkelijker om daar te komen waar ik wilde.

Wat ik veel tegenkom is dat mensen denken dat work-life balance betekent dat je dezelfde tijd
en aandacht geeft aan ieder domein in je leven. Dat is natuurlijk onzin.

Work-life balance is dynamisch

De natuurlijke staat van dingen is om uit balans te zijn. Dingen neigen naar wanorde. Dingen gaan van balans naar onbalans. Het kost energie en moeite om zaken in balans te houden. Dingen gebeuren in je leven en dwingen je om meer aandacht aan een domein te geven.
Veel aanpassingen dus in je werk privé balans.

Houd jezelf niet voor de gek dat
iets tijdelijk is.

Vaak gebeuren er dingen in je werk en je denkt dat het tijdelijk is. Die tijdelijke zaken, zijn (bijna) nooit tijdelijk. Je rolt van het ene tijdelijke in het andere tijdelijke. Je moet hier alert op blijven.

Van mij ontvang je geen tips maar een individueel uitgewerkt plan gebaseerd
op jouw situatie en levensfase.

Wil je meer weten? Vrijblijvend sparren? Of wil je direct beginnen?
Neem dan contact op 023- 5269448 of info@franktraint.nl