Work-life uit balans? Bel frank

De komende tijd vanuit huis werken? Hier 9 tips.

Je mag vanaf nu thuis werken totdat het weer veilig is op kantoor. Je krijgt nu minder impulsen van je collega’s. Het is belangrijk, dat je een dagroutine voor jezelf ontwikkelt. Hier enkele tips om je op weg te helpen.

1. Als je ruimte hebt richt die dan in als “kantoor”.

2. Maak van te voren een goede dagplanning. Deel je dag in blokken in. Ook je lunch. En houd je hieraan. Houd op gezette tijden contact met je collega’s. Plan ook wat momenten in voor onverwachte zaken. De Pomodoro app kan je hierbij helpen. (https://zapier.com/blog/best-pomodoro-apps/)

 

 

 

 

3. Bedenk een goede start van je werkdag. Bijvoorbeeld je planning van gisteren nog eens kritisch doorlopen. Je mail openen in de agenda stand. Dit ritueel vervangt de reis (transitie) naar je werk. Je brein krijgt zo een signaal dat je werkdag is begonnen.

4. Houd regelmatig een korte pauze. En regelmatig een lange pauze. Loop even een blokje om. Een handig hulpmiddel voor het plannen van deze blokken is de Pomodoro app.

5. S.W.A.T. your time: zet alles uit wat je niet nodig hebt om een blok full focus te werken.

6. Om af te kicken van het kantoorgeluid 🙂 kun je de app gebruiken van Coffitivity. (https://coffitivity.com)

 

7. Maak hele duidelijke afspraken met je partner als die ook thuis is. Spreek af op welke tijden je aan het werk bent. Geloof mij dit scheelt veel ergernis. (Voor de mannen: niets is zo irritant voor een vrouw dan een man te zien die (ogenschijnlijk) niets doet 🙂

8. Sluit je werkdag af op een vaste manier. Besteed hier voldoende tijd aan en neem dit serieus. Bijvoorbeeld: loop nog even door je mails. Heb je op alle belangrijke mails actie ondernomen? Je planning voor morgen helemaal klaar? Zo geef je je brein het signaal dat je omschakelt naar privétijd. Zo krijg je een goede scheiding tussen werk en privétijd.

Wil je meer informatie over thuiswerken? Ik heb hier 20 jaar ervaring mee en heb honderden “start-up’s” hierin begeleid. Je kunt een Skype sessie aanvragen of een sessie aan het Bloemendaalse strand.

Locatie
San Blas, Bloemendaal aan Zee. Meer informatie over thuiswerken? Bel me 023 – 5269448 Skype: Franktraint